11 Temmuz 2017 Salı

Sihirbazın eline değil, perdenin arkasına odaklanın

Bu hatayı ülkedeki SOL siyasete hep yaptırıyorlar!

Ülkeyi "Kürtçülük siyaseti" ile kaosa sokmayı amaç edinenler, sanki bütün "Güneydoğu'halkı "Kürtçü" siyasetten başkasına destek vermez" gibi bir varsayımından hareketle, bu illegal siyaseti CHP'nin başını çektiği SOL'a yamamaya çalışıyorlar!

Böyle olunca da, "Atatürk'e bağlı sol", ya da Atatürkçü bir sol siyasete karşı durmayacak önemli bir muhafazakâr kitle, işte bu yüzden CHP'den uzak duruyor!

Şimdi CHP'ye düşen iş, bunun hesabını yapmaktır: Oy almadan madem olmuyor ise, hangi kesimin oyuna talip olmak daha akıllıca?..

İşte, bu anlamda aşağıda paylaşacağım twitler, benim de prensip olarak yerinde ve doğru bulduğum "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"nün altyapısı ve ne yöne evrilebileceği ile ilgili önemli tespitler içermektedir.


Bu twitleri okuyacak olan partili arkadaşların bu twitleri, yazarının "Ancak siyaset normalleştikten sonra herkes kendi ideolojik evine dönüp; solcu solculuğunu sağcı sağcılığını ağız tadıyla yaşayabilir." sözü çerçevesinde değerlendireceklerini ümit ediyor ve konuyu yukarıdaki cümle ile çatılan çerçeve içinde yeniden düşünmeye davet ediyorum.

@acikistihbarat

1) Yüksel caddesinde 2 insana bile alan bırakmayan Devletin aktif korumasında gerçekleştirilen "Adalet" yürüyüşü tamamlandı;hayırlı olsun...

2) Bu yürüyüşün temsil ettiği siyasi dinamiği küçümsemek ve yok saymak siyasi ve sosyolojik olarak mümkün değil ; büyük başarıdır.

3) Lakin Devlet'in aktif korumasındaki bu yürüyüşün önümüzdeki süreçte ne tarz bir manivelaya dönüştürüleceğini tespit etme durumundayız

4) Seçim gecesi kameralar önünde 5 dakika duramayan KK'nın 25 gün nasıl gündeme oturtulduğu da...

5) Seçim gecesi YSK'ya yürünmesi yolundaki bütün çağrılara kulan tıkayan KK'nın bu yürüyüşe nasıl koyulduğu da merak konusudur fakat... 


6) Asıl soru(nu)muz bu yürüyüşün menbaaındaki saiklerden çok akışındaki kurgudur ve bu kurgunun önümüzdeki süreçte nasıl şekilleneceğidir. 

7) Bu açıdan bakıldığında KK'nın yürüyüşü; Ankara'dan İstanbul'a değil, 2017'den 2019'a uzanan bir yürüyüştür ve buna göre kurgulanmıştır. 8) Bu yürüyüş, özellikle HDP'lilerin kadraja alınması ile,RTE/AKP'nin 2019 planları doğrultusunda bir yatağa akıtılmıştır.

9) Meydana toplanan kalabalıklar üzerinden sidik yarıştırma ve her türlü romantizm esintisi son bulduğunda ortada yegane dinamik kalacaktır

10) Bu dinamik de %51'lik "Hayır" bloğunu,aynen Gezi'de olduğu gibi HDP/KK üzerinden çatlatma dinamiğidir ve şimdiden sesleri duyulmaktadır

11) Bu yürüyüş sayesinde CHP tabanı çıkaracakları bir adayın RTE'yi devirebileceği hülyasına kaptırılmıştır ve bu RTE'nin de hülyasıdır.

12) CHP tabanındaki Kemalist/ulusalcı damarda bile AKP düşmanlığını HDP/KK'ya sarılma noktasına getiren bir kesim peydahlanmıştır.

13) PKK'yla araya mesafe koy(a)mayan bir HDP'ye duyulan bu sempati AKP'nin gökte arayıp yerde bulduğu bir propaganda fırsatıdır.

14) Ekranlarda "CHP 77 seçimlerindeki rüzgarı yakaladı" gazı verilmeye başlanmıştır;ortada ne bir "Karaoğlan", ne 77 konjonktürü mevcutken

15) Sol;tarihimizin en koyu muhafazakarlık ve vasatlık döneminden geçilirken, sağ bir adayı devirmenin soğuk matematiği ile karşı karşıyadır.

16) Harem-Gebze minibüslerindeki işçilerinin çoğunun işçi ölümlerinin şampiyonu AKP'ye oy verdiği bir ülkede Sol'un romantizm lüksü yoktur

17) RTE gibi Devletin gölgesindeki bir figürle siyasi mücadele ancak Devlet'le müzakere edebilecek bir sağ adayla yapılır.

18) Birinci önceliğimiz ülkedeki siyaseti bu delirme/yüksek tansiyon zemininden çıkarıp; normalleştirmek olmalıdır.

19) Ancak siyaset normalleştikten sonra herkes kendi ideolojik evine dönüp; solcu solculuğunu sağcı sağcılığını ağız tadıyla yaşayabilir. 


20) KK 2019'a "Hayır" bloğunu soldan parçalayacak bir strateji ile yürürse RTE 'nin Bahçeli'den sonra ikinci gözdesi olacaktır.

21) HDP'den gelecek 8 milyon oy CHP adayını birinci turda ikinci parti yapmaya yetebilir ama ikinci turda CHP adayını %50+1 oya taşımaz.

22) Ve ikinci turda Başkanlığı alan RTE'nin Başkan olarak ilk icraatı Barzani amcaları ile birlikte HDP ile masaya oturmak olacaktır.

23) Yürüyüş işte bu nedenle 2017'den 19'a KK'nın muhalefet liderliğini; 19'dan sonra ise RTE'nin Başkanlığını perçinlemek için kurgulanmıştır

24) Sihirbazın eline değil, perdenin arkasına odaklanın.
SON.

---

@acikistihbarat
 Aşağıdaki (yukarıdaki) serimizi okuduktan sonra şerefsiz @nagehanalci 'nın yazısını da üstüne okuyun ki tezimiz netleşsin..

http://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/1557807-muhalefetin-tek-lideri-artik-kilicdaroglu



1 yorum:

şehirler arası nakliyat dedi ki...

herşehi tarih belirleyecek

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.