28 Şubat 2015 Cumartesi

Süleyman Şah Türbesi, ya da "stratejik derinlik"te "ver kurtul"dan "kaç kurtul"a aşamasına geçiş





Kendi söylediklerine kendilerinin de inanmadıklarına giderek benim de inanmaya başladığım "Neo-Ottoman"ların üst üste kırdığı potların sayısını saymaya doğrusu artık yürek yetmiyor! Son olarak şu malum Süleyman Şah Türbesi'nin "geri çekilme" hadisesi "stratejik derinlik"lerinin üzerine tam anlamıyla tüy dikti!..

Açıkistihbarat sitesi, "Süleyman ŞAH, Davud MAT" başlığı ile yayınladığı makalede onların bu stratejilerine "derinlik veren"(!) önemli bir unsura da dikkat çekiyor ve haklı olarak soruyor:

"Yeni Osmanlı ekolünü temsil ettiğini iddia edenlerin, Mekke'deki Ecyad kalesi Suud hanedanı tarafından yerle bir edilirken sessizlikleri hala akıldadır. Bu sessizliğin arka planında, Suud hanedanının ziyareti sırasında Çırağan sarayına diplomatik bavullarla taşınan dolarların etkili olup olmadığını bir gün tarih yazacaktır."

Biz de diyoruz ki, hadi geçtik Ege denizindeki adaların birer bire Yunanlıların eline geçmesini, aşikâr bir yönsüzlük ve çapsızlıkla ortaya koyduğunuz şu son uluslararası skandal bile ülkenin hangi ellere, hangi kafalara emanet edildiğini ortaya fazlası ile koyuyor:

Çünkü:


1,SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ, FRANSA VE TÜRKİYE ARASINDA AKTEDİLEN 1921 TARİHLİ ANKARA ANLAŞMASI İLE ULUSLARASI HUKUK LİTERATÜRÜNE UYGUN OLARAK "EXCLAVE TOPRAK"(EKSKLAV) (YANİ, SİYASİ OLARAK BAĞLI OLDUĞU BÖLGEYE COĞRAFİ OLARAK BAĞLI OLMAYAN) STATÜSÜNÜ HAİZDİR. TIPKI, BİR ZAMANLARIN BATI BERLİN'İ, AZERBAYCAN'IN NAHÇIVAN'I VB. GİBİ.

2.BU BAKIMDAN, U.ARASI HUKUK AÇISINDAN HALEN VARLIĞINI SÜRDÜREN SURİYE DEVLETİ ARAZİSİ İÇİNDE BULUNAN BİZE AİT BU TOPRAK PARÇASININ SURİYE DEVLETİNİN ONAY VE MUTABAKATI OLMADAN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK, BM NEZDİNDE DE TESPİTİ YAPILACAĞI ÜZERE AÇIKÇA BİR U.ARASI EGEMENLİK HAKKINI TEK TARAFLI İHLAL ETME DURUMUDUR.

3.KENDİ ÜLKESİ İÇİNDE BAŞTA ANAYASAL HÜKÜMLER OLMAK ÜZERE KENDİ KANUNLARINI HEMEN HER GÜN İHLAL ETMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞ BİR İKTİDAR VE "ONUN C.BAŞKANI" BU "ALIŞKANLIK"LARINI BU DEFA DA U.ARASI HUKUK ALANINA TAŞIMIŞ OLDULAR!..

OYSA, DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZÜLMESİ HİÇ DE ZOR OLMAYAN BÖYLE BİR MESELEYİ BİLE BİR U.ARASI MESELE HALİNE KOYARAK T.C DEVLETİNİ U.ARASI ALANDA HİÇ DE GEREĞİ OLMAYACAK BİR ŞEKİLDE ZORA SOKAN BİR HÜKUMET, BU KAFA İLE DEVAM EDERSE, ZATEN ÜLKENİN BAŞINA AÇTIĞI BUNCA GAİLE YETMİYORMUŞ GİBİ BİR DE BU ŞEKİLDEKİ HAREKETLERİ İLE ÜLKEMİZİ U.ARASI HUKUKA GÖRE DE ZOR DURUMLARA SÜRÜKLEYECEK, TÜRKİYE KARŞITLARINA U.ARASI ALANDA ALEYHİMİZE ETKİLİ BİR ŞEKİLDE KULLANABİLECEKLERİ ÖNEMLİ KOZLAR DA VERMİŞ OLACAKTIR.

Diyeceğimiz o ki,

MUHALEFET PARTİLERİ, (ŞAYET ELLERİNDE BAŞKA HİÇ BİR ŞEY GELMİYORSA) MECLİSTEN ÇEKİLMELİ VE BİR ŞEKİLDE, BU AKIL DIŞI GİDİŞATA BİR AN ÖNCE VE ÇOK ACİLEN BİR DUR DENİLMELİDİR!




...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.