14 Ocak 2012 Cumartesi

12 Eylül çöplüğünde eşelenenler...

Bu "12 Eylül" meselesi, epey bir zamandır; bir; "Allahına kadar demokratız ulan!.." diye naralanmadıkları kalmış, "ordunun içine bıraksan demokratlıklarına bir halel gelmeyecek kadar demokrasiye düşkün"(!) olanların diline sakız oldu ya,  artık kedinin yün yumağı ile oynadığı gibi şurasından burasından çekiştirip durmazlarsa olmayacaktı, netekim olmadı da!..


Bunları dinlerken cidden hayretlere gark oluyorum!.. "Denmez ki, diyesin" dedikleri hesap, insanın bunlara: "Ulan, bu 12 Eylül dediğiniz dönemin içinde biz de yaşamadık mı, olup bitenleri biz de görmedik mi?!.." diyesi geliyor!.. Yani öyle bir anlatıyorlar ki, eğer ordu demokrasiye müdahale etmemiş olsa, bizim demokrasi kahramanı siyasetçilerimiz, bu memleketin bütün o kördüğüm olmuş meselelerini sanki ilmek ilmek çözeceklermiş, amma bunlar gelip de bir anda darbe yapınca, memleket bunca hayırlı işten böylece mahrum kalmış!.. Yuh üstüne yuh!..


Bakın, şimdi, şurasını ilk başta ayrı bir yere koyalım da, "akım" demek isterken başka bir şey demiş olmayalım: 


Evet, "birileri", darbe ortamını olgunlaştırmak için elinden geleni yaptı, sağ adına vurdurdu, sol adına kırdırdı! Ülkenin rotasının başka bir yöne çevrilmesi gerekiyordu ve öyle de oldu. Buraya kadar tamam. Peki, birileri bunun böyle olmasını gerekli görüyorlardı da, bizim siyasetçilerimiz ne yapıyorlardı? Ecevit, bir yerlere "elinizi çabuk tutun" mesajı veriyor ve : "Biraz daha geç kalırsanız birileri sahaya iner, düdüğü çalar ve oyunu bitirir!" demiyor muydu?!.. O "geç kalmaması gerekenler" kimlerdi?.. "Oyun" dediği neydi? Ecevit, hangi demokrasinin hangi "demokratik" kurumunu ne için, nereye davet ediyordu ki?!.. Yani, meselâ, kimdi o beklediği?!.. 


Cevabını bilemiyoruz gerçi ama, küçük bir hatırlatma, belki bu konuda zannederim  bize bir nebze olsun fikir verebilir : 27 Nisan 1978 sabahı, Afganlı Marksistler, askerlerle birlikte yaptıkları bir darbe ile Davut Han'ı devirerek "Afganistan Demokratik Cumhuriyeti"ni kurdular. Bir kaç ay sonra darbeyi yapan ekibin önde gelen isimlerinden Taraki, darbeye yardım eden askerleri tasfiye ederek 1978 sonbaharında binlerce sovyet uzmanı Afganistan'a "davet" etti. Ardından da, 5 Aralık 1978'de Sovyetler Birliği ile 20 yıllık bir işbirliği anlaşması imzalandı ve Sovyetler bu anlaşmaya dayanarak Aralık 1979'da Afganistan'ı işgal ettiler. Yani, bizdeki "12 Eylül" darbesinden 9 ay önce!.. 


Neyse, yani, hatırlatalım ki, o zamanlar dünyada sadece emperyalist ABD değil, bir de hemen başucumuzda, hem emperyalist, hem de komünist bir Sovyetler Birliği Devleti de vardı!.. 


Öz olarak söylersek; kiminin umudu ABD, kimininki de SSCB idi!.. "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" diyenler Sovyet(=Komünist) korkusu ile ABD'nin kucağına zıplamışken, "Halkların Kardeşliği" diyenler "Marksist ve Komünist" olmaları hasebiyle, adı komünist kendisi emperyalist bir devletten fayda umuyorlardı. Ha, bu arada, hani "Atatürkçülük" mü dediniz?!.. Onun adı ne sağda, ne solda, ne şurda, ne burda anılıyor, "fikren" esamisi dahi okunmuyordu!.. Ona bir tek ordu sahip çıkıyor görünse de, onun da durumu; "beni bir tek sen anladın, sen de yanlış anladın!.." meselesini hatırlatıyordu!.. 


Bütün bunların da altını böylece çizdikten sonra gelelim bizim sütten çıkmış ak kaşık, "darbe mağduru" siyasetçilerimize ve bugün bu yaygarayı koparan o sözde aydınlarımıza!..


Didiklenirse altından şüphesiz çok şey çıkar!.. Lakin biz özetle şunları söyleyelim: Her gün onlarca insan kurşunlanarak, bombalanarak can verirken, hani bu milletin vekili olanlar, sahi onlar ne yapıyorlardı?!.. Aylarca cumhurbaşkanıı seçemeyen bir meclis! Ülke kan denizinde yüzerken Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bülent Ersoy'a oy atmaktan ar etmeyen, mecliste çiğ köfte partileri  düzenleyen, çiğ köfte oldu mu olmadı mı diye meclisin tavanına çiğ köfte fırlatıp, yapıştıran vekiller!.. Yani, bunları hatırlayınca sormadan edemiyorum: Kenan Evren'den hesap sorulacak da, bunlardan sorulmayacak mı?!..


Bütün bunları konuşmadan, polisi, öğretmeni, memuru amiri, bırakın mahallesi ve semtini, caddesi sokağı bile ikiye ayrılmış bir memleket gerçeği ortada durup dururken, kardeşin kardeşi katletmesinin ve "demokrasi kesintiye uğradı" lâfları ile o darbenin faturasını sadece "darbe olgunlaştırıcılarına" çıkararak kendilerini temiz gösterenler, bugün bütün bunlar olmamış gibi gayet serin ve "o zamanlar ben de şu kadar yattıydım, şöyle işkence gördüm, böyle coplandıydım" demekle bütün bunların üstünü örtebileceklerini hiç zannetmesinler!.. 


"12 Eylül" konuşulacaksa, sadece "darbeciler" değil, bunlar da konuşulsun da; kim "akbaş", kim "karabaş"artık belli olsun!!..











0 yorum:

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.