26 Ekim 2011 Çarşamba

Uzaylılar kara deliklerde mi yaşıyor?


Her geçen gün dünya ötesi yaşama dair yeni iddalar türetiliyor. Uzaylı kolonilerinin kara deliklerde gizlendiği iddia ediliyor 


Moskova'daki Rus Bilimler Akademisi Nükleer Araştırma Enstitüsü'nden Profesör Vyacheslav Dokuchaev'e göre, bazı kara deliklerin iç yapısı karmaşık ve bu karmaşık iç yapı fotonların, moleküllerin ve gezegenlerin merkezi bir tekilliğin yörüngesinde dönmesine imkan veriyor.


Tekillik, kara delikte uzayın ve zamanın sonsuz olduğu bölgeye deniyor. Ama profesör, belli kara deliklerin merkezinde ve doğru koşullar altında uzay ve zaman çatısının bir kez daha var olduğu bir bölgenin mevcudiyetini iddia ediyor.


Buna göre, eğer yüklü ve dönen bir kara delik yeterince büyükse, olay ufkunun yani ışığın ve hiçbir şeyin olmadığı noktanın ötesindeki çekim güçlerini zayıflatabilir ve kara deliğin çekiminden kaçabilmek söz konusu olabilir.


Bilim insanları, uzun zamandır fotonların istikrarlı periyodik yörüngelerde, böyle yüklü kara deliklerin içinde hayatta kalabileceğini biliyor. Ancak profesör, bir kara deliğin dahili Cauchy ufkunun (boyutların yeniden geri döndüğü bölge) moleküllere ve hatta gezegenlere ev sahipliği yapıyor olabileceğini öne sürüyor. Profesör, "Tüm dış iki ufukla gizlenen bu iç kara delik alanı, gerçekten uygun bir yer. Gelişmiş medeniyetler, dışarıdan görülmeden galaktik çekirdekte süper kara deliklerin içinde güvenle yaşıyor olabilir" diyor.


Bilim insanları geçen yıl M87 kara deliğinin sanılandan neredeyse iki kat daha büyük olduğunu keşfetmişti.



Kara deliklerdeki gezegenlerde canlı yaşamı kulağa geldiği kadar ihtimal dışı değil. Discovery, belki de Dünya’dan daha da ileri düzeyde bir canlı hayatı barındıran gezegenlerin teorik olarak kara deliklerin içinde bulunduğuna dair teorilerini yayınladı. Moskova the Institute for Nuclear Research of the Russian Academy of Sciences fizikçilerinden Profesor Vyacheslav Dokuchaev’in öne sürdüğü fikir, kara deliklerin yaklaşan bütün maddeleri içine çeken yoğun enerji kuyuları olduğu genel fikrine ters bir fikir olarak göze çarpıyor. 





Dokuchaev’e göre bazı kara delikler içerisinde fotonların, parçacıkların ve diğer gezegenlerin belli bir merkez etrafında dönmesini sağlayan yapılar bulunuyor. Merkezde ise zaman ve mekanın sonsuz olduğu düşünülüyor.


Profesörün Kozmoloji ve Uzay Parçacıkları Fiziği (Journal of Cosmology and Astroparticle Physics) adlı dergide yayınlanan makalesinde, belli kara deliklerin merkezinde, uygun koşullar altında, uzayın ve zamanın dokusunun yeniden oluştuğunu iddia etmektedir.


Genel kabul görmekte olan teoriye göre bir kara delik etrafında, kendisinden kaçabilmek için ışık hızından daha hızlı gidilmesi gereken bi alan oluşturur. Dokuchaev makalesinde kara delik içi dinamik dengeleri kavrayabilmek için, bu alanın dışıyla merkez arasında kalan alanda bulunan hipotetik yörüngeler üzerinde çalıştığından bahsediyor.


Bu yörüngelerin bilinen yörüngeler gibi olmaması gerektiğini vurgulayan profesor, bazı spiral yörüngeler üzerinde gezegenlerin kararlı şekilde durabildiğini gözlemlediğini söylüyor. Dokuchaev aynı zamanda bu gezegenlerin yoğun enerji sahibi olan merkezlerinden yayılan ışıkla yeterince aydınlanabileceğini de hesaplamış durumda. Hatta daha da ileri giderek bu şartların canlı hayatına az da olsa imkan verebilecek yeterliliğe sahip olduğunu da tahmin ettiğini söyledi. “Bu gezegen karışık ve zengin kimyasal yapısı ile hayatın gelişimini sağlayabilir” diyen Dokuchaev, “İleri medeniyetler bu gezegenlerde dışarıdan görünmeyecek şekilde yaşıyor olabilir.” şeklinde ekledi. 


Yıl içinde daha önce, bilim adamları M87 adlı kara deliğin iki katı büyüklüğüne çıktığını gözlemlediklerini açıklamışlardı. Bu kara delik Dünya’dan en uzak (50milyon ışık yılı) ve en büyük kara delik olarak biliniyor. Araştırmacılar M87’nin geçmişte milyonlarca kara deliğin bir araya gelerek oluştuğunu düşünüyorlar.


Süper Kütleli Karadeliklerde Saklanmak Mümkün mü?(*)




Yüklü veya dönen karadeliklerin içinde sınırlı periyodik gezegensel yörüngeler bulunur. Bunlar, ne merkezi tekillikten dışarı kaçarlar ne de yok olurlar. Karadeliklerin içinde zaten fotonlara ait kararlı yörüngeler mevcuttur. Karadelik çekim alanı içindeki parçacık yörüngeleri için düzenlenmiş Chandrasekhar sınıflandırmasına göre; karadeliğin iç ufkunda tamamen bağlı bulunan yörüngeleri, üçüncü çeşit yörüngeler olarak adlandırıyoruz.

Bu çalışmayla şunu göstermiş olıyoruz ki; üçüncü çeşit yörüngelere ait alan öylesine geniştir ki, galaktik çekirdekteki süper kütleli kara deliklerin içerisinde yaşam için bir bölge bulunabilir. Üçüncü çeşit yörüngeye ait gelişmiş uygarlıklar, hem dışarıdan gözükmeden hem de merkezi tekilliğin ve yörüngesel fotonların ışığından yararlanarak, süper kütleli karadeliklerin içinde yaşayabilirler.

Karadeliğin olay ufkunun içine doğru yapılan bir yolculuk, yolcunun merkezi tekilliğin içinde olamadığı ancak yine dışarıda olay ufkunda bulunacağı, sınırlı ve uygun bir zaman sonra bitecektir. Karmaşık (çözülemeyen) iç karadelik geometrisine göre; bu yolcu, önceki evreninde değil, başka bir evrende ortaya çıkacaktır.

Hem merkezi tekilliğe düşmeden, hem de başka bir evrene kaçmadan karadeliğin içinde çok uzun süre yaşamak mümkün müdür?

Eğer bir karadelik dönüyorsayüklüyse ve çekimsel dalgaların radyasyonunu ve gelgit kuvvetlerini kabul edilebilir bir seviyeye kadar zayıflatacak oranda kütlesi büyükse, cevap pozitiftir.

Bu içsel karadelik alanı, iki ufuk sayesinde tüm evrenden gizli kalır ve aslında burası yaşamı barındırmak için uygun bir yerdir. Gerekli olan yegane şey, aracınızı ya da gezegeninizi karadeliğin içindeki kararlı periyodik bir yörüngeye oturtmaktır. Çalışmamızın devamında, yüklü ve dönen karadelikler için de kararlı periyodik yörüngeli gezegen ve fotonların bazı karakteristik özelliklerini tartışıyoruz. 

Karadeliğin içindeki kararlı periyodik yörüngeler:

1) Yüklü ve dönmeyen karadeliklerin içindeki dairesel yörüngeler,
2) Karadeliğin içindeki nötral parçacıkların küresel yörüngeleri,
3) Karadeliğin içindeki fotonların küresel yörüngeleri,
4) Karadeliğin içindeki fotonların dairesel yörüngeleri:

Dönen ve yüklü karadeliklerin içindeki iç "Cauchy Ufku"(*)nda fotonlara ve parçacıklara(gezegenlere) ait kararlı periyodik yörüngeler bulunmaktadır. Dönmeyen ve yüklü karadeliklerde ise kararlı periyodik yörüngeler ancak yeterince büyük yüke sahip parçacıklar için geçerlidir. Dönen ve yüksüz karadeliklerdeki bütün kararlı ve periyodik gezegen ve foton yörüngeleri nonekvatoryaldir.

Gelişmiş uygarlıklar galaktik çekirdekteki süper kütleli karadeliklerin içinde, dışarıdan gözükmeden, güvenli bir şekilde yaşayabilirler. Çıplak merkezi tekillik, hem yörüngeye girmiş gezegenleri aydınlatır hem de yaşam için gerekli olan enerji kaynağını sağlar.

Buna ek olarak geceleri, daima dönüp duran fotonlar sayesinde parlama gerçekleşir. Karadeliklerin içinde yaşamanın bazı dez avantajlarından da bahsetmek gerekirse; bunlardan biri, mümkün uyumsuzluk nedenselliği, diğeri ise Cauchy Ufku'nun yakın civarında(komşuluğunda) gittikçe büyüyen enerji yoğunluğudur.

(*)Cauchy Ufku: Karadelik tekilliğiCauchy Ufku diye bilinen ve kurt deliğinden yolculuğu engelleyen geçilmez bir barikatla sarılı olarak düşünülür. Cauchy Ufku'na yaklaşan her yolcu, sonsuz bir enerjinin itmesiyle karşılaşacaktır. Bu, yolcunun sorunlarından yalnızca biridir. Mellor ve Moss, kapalı bir evren için Cauchy Ufku'nun geçilmez olmadığını ortaya koyuyorlar. Elde ettikleri sonucun, kendi çevresinde dönen bir karadelik için de geçerli olduğuna inanıyorlar.  

* * *

Kaynak: Vyacheslav I. Dokuchaev, "Is There Life İnside Black Holes?", Institute for Nuclear Research of the Russian Academy of Sciences, Çev. Gökben Coşkun, yaklasansaat.com, 09/04/2011.

-------------------------------------------------------------------------




0 yorum:

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.