29 Temmuz 2011 Cuma

Okyanus tabanında büyük keşif !

Japonya, Pasifik’te ‘teknoloji hazinesi’ buldu

Evren Gülyaşar yazdı


Japon araştırmacılar, Çin’in tekelinde bulunan ve neredeyse tüm teknolojik cihazlarda kullanılan elementleri Pasifik Okyanus’unda buldu. Dünya rezervi 110 milyon tonken, bulunan element miktarının 100 milyar ton olduğu tahmin ediliyor. Bu elementler iPhone’dan iPad’e kadar hemen her yüksek teknolojik üründe kullanılıyor.


Jeologların tahminlerine göre Pasifik Okyanus’unun çamurla kaplı zemininde 100 milyar ton az bulunan element bulunuyor. Çin şu anda ileri teknoloji ürünlerinde kullanılan ve dünya üzerinde çok az bulunan elementlerin yüzde 97’sini üretiyor.


Uzmanlara göre Pasifik’te gerçekleştirilen keşif Çin’in bu konudaki etkinliğine son verebilir. İngiliz gazetesi Nature Geoscience’da yer alan haberde araştırmayı yürüten bilim insanlarının başında yer alan Tokyo Üniversitesi’nden Yasuhiro Kato, okyanus dibinde tam 78 noktada mineralleri bulduklarını açıkladı.


Bölgede ağır yoğunlukta materyallerin bulunduğunu açıklayan Kato, bir kilometrekarelik alandan dünya ihtiyacının beşte birinin karşılanabileceğini vurguladı. Bulunan alanların üçte birinin seyrek bulunan materyaller açısından zengin olduğunu aktaran Kato, 80 ila 100 milyar ton arasında materyal bulunduğunu belirtti.


Dünyada az bulunan minerallerin okyanus yüzeyinden 3 bin 500 metre ila 6 bin metre derinlikte bulundu.


Dünya rezervi 110 milyon ton civarında



Çin’in tekelinde bulunan elementler ayrıca eski Sovyetler Birliği ülkeleri, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunuyor. Hesaplanan dünya rezervi şu anda 110 milyon ton. Japonya’nın okyanus dibinde bulduğu element miktarının yaklaşık 100 milyar ton olması tahmin ediliyor.


Bu önemli gelişmeyle Japonya, Çin’in yüzde 97’lik tekelini kırmaya aday görünüyor.


Malezya hükümeti de Avustralya’nın finansal desteğiyle gerçekleşecek maden arama çalışmalarına onay verme sürecinde. Birçok şirketin Pasifik Okyanus’unda arama yapabilmek için lisans almaya çalışıyor.


Bulunan materyaller iPhone’dan iPad’e kadar neredeyse tüm yüksek teknoloji ürünlerde kullanılıyor.


05 Temmuz 2011


btnet


http://www.antigazete.com/japonya-pasifik%19te-%18teknoloji-hazinesi%19-buldu_haberi_4967.html

0 yorum:

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.