26 Mart 2010 Cuma

Taş atan çocuklar ve aç yatan çocuklar...

DEVLET ÇÖZÜM “ÖNERMEZ”, “TEDBİR” ALIR!

Sen şunu bunu bahane edip, alenen devlete meydan okuyacaksın, silah alıp dağa çıkacak, askere kurşun sıktığın yetmiyor gibi çocuk, bebek, kadın kız demeden savunmasız insanları dahi vahşice katledeceksin, sonra da şunları bunları istiyorum diyerek devletle pazarlığa oturmayı talep edeceksin. Sana bu gazı verenlerin beslemelerini de arkana alıp ille de devlet ”çözüm” üretsin diye bir de yaygara yapacaksın!


Tabii, emperyalist oyunun bir geleneği de budur; önce taşlar bağlanır, köpekler sonra salınır!


Ne garip bir tecellidir ki, hayatı boyunca hak etmedikleri bir şeye el uzatmaya ne tevessül, ne teşebbüs, ne de tenezzül etmiş, böyle bir durumu akıllarından dahi geçirmemiş ve bunu en aşağılık bir hâl kabul etmiş olanların canları, malları, dişleri ve tırnaklarıyla amansız bir mücadele vererek var ettikleri bu Cumhuriyette, bu mücadeleyi verenlerin çocukları da ne yazık ki halen aç geziyor! Nerede, ne zaman, ne yaptıklarını ve kim olduklarını bile tam mânâsıyla bilemediklerimiz ise sefih bir saltanatın varisleri imişçesine her türlü arsızlığı ve hayasızlığı kendilerine hak biliyor, efendilerine hizmet adına kendi çocuklarını aşağılık bir oyunun figüranları haline getirmekten zerrece utanç duymuyorlar.


Bugün binlerce ailenin elektrik ve suları borç yüzünden kesilmişken, çocukları mum ışığında ders çalışmak zorunda kalmışken, iki güne bir öğünü ya denk getirebiliyor, ya getiremiyorken, bir insanlık faciası olan şu sessiz yığınların durumunu dile getirmemenin dahi bir insanlık suçu olması gerekirken siz kalkıyor “Taş atan çocuklar”ın durumu ile ilgili günlerinizi, saatlerinizi cömertçe harcayabiliyor, bunu ülke gündeminin baş köşesine oturtabiliyorsunuz! Bu mudur aydın namusu, bu mudur insanlık onuru! Bilmiyor musunuz o taşları attıranların kimler olduğunu? Bilmiyor musunuz yeşil kartıyla muayene olup ilaç yazdırdığı sağlık ocaklarını taşlattıranları? Siz bilmiyorsanız bu millet biliyor! Sizlerden ümidini çoktan kesmiş, her zaman olduğu gibi yine o muazzam ve kalenderce sabrı ile bu haksızlığı gidermesini kendi Allah’ından bekleyip duruyor!


Yüzyıllarca itilip kakılmış, ne kadar külfet varsa arsızca üstüne yıkılmış, ancak “ölmeye” adam gerektiğinde hatırlanmış bir milletin evlatlarına layık görülen bu kaderi değiştiren o cesur insanların bıraktıkları o mukaddes mirası hovardaca harcayanlara da bir çift söz söylemeden geçemeyeceğiz: Bir günden bir güne, merak dahi etmediğiniz, çözüm elinizin altındayken üzerinde kafa dahi yormaya gerek bile görmeden bütün meselelerinizi daha dün gırtlağınızı sıkanlara havale ettiğiniz vatanınızın size verdiği makam ve mevkiler sizler için bir hizmet ve şeref makamı olmaktan çoktan çıkmış ve boynunuza geçmiş bir utanç halkası haline çoktan gelmiştir. Milletinizden yüz çevirerek, medet umup sırt dayadıklarınız bugün sizleri bir paçavra gibi buruşturup gözünü kırpmadan çöpe atıyorken üzüntümüz bu “mukadder son”a değil sadece şunadır ki; kiminiz kendi “son”u geciktirmek için altlarındaki günahsız vatan evlatlarını harcıyor, kiminiz ise bu emperyalist gerçekle yüzleşmek cesareti gösteremediği için başını önüne eğerek koca Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefinin ayaklar altına alınmasına cılız bir itiraz dahi etme ferasetini gösteremiyor. Yine de buradan şöyle seslenelim ki; geçmişte olduğu gibi bugün de yer yüzünde tek bir Türk kalmış olsa dahi emperyalistlerin korkulu rüyası olmaya devam edecek! İşte bu yüzden diyoruz ki: “Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Görelim bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler!

0 yorum:

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.