8 Eylül 2009 Salı

VATANDAŞ GÖZÜYLE "AÇILIM" VE "KARDEŞLİK"

.

"Pırt Açılımı"

"İdaresine talip olup vatandaşından yetki aldığınız memleketin menfaatlerini bir kenara bırakarak, şunun bunun talimatlarıyla bu ülke hakkında verilmiş kararları uygulamaya başlarsanız, hem kendinizi hem de bu memleketi rezil edersiniz. İşte sizin "açılımınız", işte vatandaşın açılımı!"




13.Ağu.2009


Aslında Apo, Gazi olmalı bence, hani geç gelmiş Kürt Kurtarıcısı.. Nasıl fikir, lan tarih bizi affetmeyecek. Sen git nobellik adamı İmralı'da tut yıllardır, hepsi Ecevit'in suçu. Bilselerdi bu günleri, gözleri bağlı b.k çuvalı gibi getirmezdi Sayın Abdullah Öcalan'ı.


Bu nasıl bir tezgah ya,nereye düştük biz. Tarih birilerinin adını altınla mı gübreyle mi yazar bilemiyorum ama girdiğimiz yol çıkmaz sokak bilirim. Şaka mı bu yoksa ciddi ciddi 15 ağustos'u mu bekliyoruz gizliden. Apo "he" diyecek de halvet olacaklar öyle mi?


Bak şimdi Erdoğan'ın konuşması geldi aklıma doldu yine gözlerim "anaların ideolojisi olmaz, giden canlar vs vs" aman ne sıkıcısın ya.. Bunları bilmeyen T.C vatandaşı var mı şekerim, bunu bugün duymuş gibi ağlayan zekaya da ayrıca hayranım. Bak mesela Dağlıca Katliamı'nda içim çıkmıştı günlerce, o zaman pek ipleyen yoktu bu durumu. Herkes metanetliydi, ne bileyim askerlik yan gelip yatma yeri değildi, vatan sağolsundu, hıı? Hmm skor tabelasında aynı anda iki eşit skor yazmalı demek ki şehit sayısı: 4 ölen pkklı aslında içi temiz katil kardeşlerimiz :4 böyle olunca mı ağlamalıyız..


Güzel kardeşim elin p.çi senin ülkeni bölmek istiyor, toprak istiyor, yıllardır senin yaptığın yatırımların içine ediyor, yok sayıyor, habire enik gibi üreyip sağlık, eğitim ot çöp bir sürü arıza çıkartıyor, yediği ekmeğe ihanet ediyor, hepsi bir kenara 25 yıldır sana silah sıkıyor. Askerine, polisine, öğretmenine, halkına sen dağda savaşıyorsun bu p.çle şimdi ne oldu da "pırt açılımı" yapıyoruz. Muhatabın kim, kim bu kürt halkı nerede hacı? Lan ver kurtulsana niye mesleğe yeni atılmış hayat kadını modundasın ver bebeğim, ver kurtul. Nereye gidiyor ki bu yol Türkiye Birleşik Devletlerine mi? Ver, ver iki ayda mal gibi ortada kalır onlar, ekmek elden su gölden, devletin yardımı ye, çalışma, tüket, üre üstüne silah sık..Kürdistan bile bir taraflarında patlar, ancak yedikleri kaba pislerler. Hala korkutuyor mu sanıyorsun Kürdistan fikri, umrumda mı sanıyorsun kaybettiğimiz canların yanında.


Her yazıda aynı ortayollu ifadeleri yazmaktan bıktım. "Kürt kardeşlerimize şunu şunu da belirteyim" demek dahi istemiyorum. Herkes rengini belli etsin artık, hiçbirimiz oğuz boylarının safi türk kanıyla yaşamıyoruz öyle değil mi? Hepimizde var bir şekilde karışıklıklar, o halde bir farkım yok Kürt bir vatandaştan..Kendini bu ülkeye ait hissetmekle alakalı mesele, kanında hainlik taşıyıp taşımamakla alakalı.. "Ama benim kürt arkadaşlarım var" der niyeyse her yazı yazan, ee ne oluyor yani, benim de var da.. "Kürdistanı düşlüyorum" derse bi s... git derim sanıyorum..Nedir bu koşulsuz birlik muhabbeti, herkes bulunduğu ülkeyi şartlarını, nerede ekmek yediğini bilecek kardeşim. İyi o zaman temelli gitsinler ülkenin tüm birimlerinden, üniversitelerden gitsinler, akdenizde otellerini bırakıp gitsinler, şirketlerini bırakıp gitsinler, siyaseti terkedip gitsinler, mahallenin marketini bırakıp gitsinler..Gidip Hakkari'de yaşasınlar Kürdistan olsun orası da, tamam kabul..Var mısınız? Olmaz en kral Pkk'lıyı bile kesmez bu..


Bana ne ya ölen binlerce teröristten, kardeşim falan da değil. Dağa çıkmış, babamı bacağından vurmuş adamı göğsüme mi basacağım?Teröriste yaptığın kıyağı bana yapmadın be hacı, adam dağdan inerse iş bulacaksın öyle mi? Eeee bende bir önce çıkıp sonra insem mi, ne dersin?


Daralıyorum inanın, kaygılı, çok bilmişlikten öte bu durumlar. Ülkenin bölünmesi falan da umrumda değil artık. Ne çok şehit verdik, ne çok para harcadık, ne çok vakit harcadık, bu uğraşın böyle sonuçlandırılması canımı sıkan.. Ve en çok da Dtp'li Ayna'nın düne kadar Kandil'in inlerinde yaşayan bu insanların kendinden emin bu halleri, muhatap olduğumuz insanların "Pkk'sız bir çözüm düşünülemez" cümleleri..Bütün bunlar kabus olmalı, içinde az çok Allah korkusu barındıran bir iktidar bu kadar vicdansız olmamalı...


Yazan-Çizen Üfürükten Prenses zaman: Perşembe, Ağustos 13, 2009 / (http://ufuruktenprenses.blogspot.com)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

"Allahsız Oğlu Allahsız"

Firavunların Laneti ile Damgalandı: "Allahsız Oğlu Allahsız" - Açık İstihbarat

Sizi artık ne gücünüz, ne malınız mülkünüz, ne gizli hesaplardaki paranız, gizli ortaklıklarınız, sansürünüz, RTÜK'ünüz, her yıl yenisini yaptırmakla övündüğünüz hapishaneleriniz, eteğinizi öpen basınınız, biat etmiş yargıçlarınız, silah arkadaşları bin bir iftirayla tutuklanırken size topuk selamı veren generalleriniz;

Ne öfke ve kin kusan diliniz, korku filmine dönen çehreniz, yalakalarınız, dalkavuklarınız, jurnalcileriniz, gaz bombalarınız, özel yetkili mahkemeleriniz, 'akilleriniz'...

Allah'ı kandırmak, güya günahlarınızın kefaletini ödeyip sıyırmak amacıyla, halkın parasıyla inşa ettirmeye giriştiğiniz cami-mabed'leriniz..

Hiç birisi kurtaramayacak demektir...

Devamı...

Perdenin arkasında hava kötü

Sürece Diyarbakır'dan bakınca...


Örgütün gizli ajandasını anlamamız
için son iki gün içinde yerinde teyit ettiğim üç noktayı kayda geçeyim:

1- Örgüte katılım artıyor.Yeni yapıda rol almak için dağa çıkanlar artıyor. Burada örgütün şöyle bir taktiği var. Çekilme adı altında gidenlerin ciddi bir kısmı bu yeni katılımlar. Bir yandan da tecrübeliler içeride bekletiliyor. Hem bölgedeki koordinasyonu yapıyorlar hem de olası bir yol kazası sonrası çatışmaya hazır bekliyorlar. Plana göre ekime kadar tecrübeliler çıkmayacak. Sonra da kar kış bahanesiyle kalmaya çalışacaklar.

2- PKK ağır silahlarını ve bombaları belli bölgelerde depoladı.
Etraflarını da bubi tuzakları ve mayınlarla çevirdi. Dolayısıyla ihtiyaç halinde lojistik sorunu yaşamayacak. Asker bir şekilde buralara girmek isterse de ağır zayiat verecek.

3- Örgüt bu süreci legalleşme dönemi olarak gördüğü için önceki gün yeni bir kampanyanın startını verdi. Bundan sonra herkes evine ve işyerine Öcalan posterleri asacak.

4- Örgüt uyuşturucu ekimine hız vermiş. Diyarbakır kırsalı esrar tarlalarıyla dolu. Diyarbakır neredeyse suç ihraç ediyor. 'Nasıl olsa çözüm sürecindeyiz operasyon olmaz' diye köylüleri de baskı altına almışlar.

Başka örnekler de vermek mümkün. Yani örgüt bir yandan çözüm/barış diyor ama öbür taraftan başka bir ajandanın yol haritasını uyguluyor.